Suomeksi
In English

Pärmsidan
Info om lägret
Historia
Anmälan
Deltagare
Programmet på läger
Lägertidningen
Produkter
Respons

Finlands Scouter

Tekniska data

01.08. 02.08. 03.08. 04.08. 05.08. 06.08. 07.08. 08.08.

 

tanaan.gif (4579 bytes)

Scouter i radiovågor

OH0SUF

På Satahanka-lägret opereras scouternas amatörradiostation. Satahanka, som på vågor kännas bättre after kod OH0SUF, har haft 31.7.-4.8. samt 201 kontakter till scouternas radiostationer världen runt. Satahankas station opererar på frekvensser 14290 KHz och 3680 KHz. Kontakter har hafts till Finland och övrigt till Europa, till Lebanon och så långt borta som Australien och Japan. I Sherwood Forest i England, i ställe vi känner från Robin Hood, hållas också ett scoutläger dit även Satahanka har varit i kontakt.



-Ikväll så händer det!
-Vaddå???
-Stora lägerbålet, självklart. Klockan 18.30. Missa det inte!


Under dagens lopp kommer Satahanka IX lägrets beskyddare Ragnar Erlandsson att besöka oss. Han är lagtingets talman och med i centern på Åland. Han springer mycket och deltar i bland annat välgörenhetslopp.


Bomarsunds lilla arkeologer

Bomarsund fästningar har inte undersökts mycket, huvudfästningen inte alls. Ålands museet ska börja större arkeologiska fältarbete här inom ett par år. Arkeologipunktens utbildningsansvarig på Satahanka-lägret, Marja Sipilä från Maskun Hemmingin Tyttäret berättar att Bomarsund är speciellt intressant. På detta lägret lägerdeltagare ska göra Jomala Jettböle figur av ler. Figuren på denna typ känns inte från övriga områden, och därför har det valts ssom symbol för arkeologipunkt. Efter lerarbete, lägerdeltagare delas i grupp, som ska besöka bl a lokalt museum, bekanta sig till kulturväxter vid Notvikstornet och lära sig arkeologi i ledning av Indiana Jones. Lägerdeltagare får också göra nödvändigt arbete. De ska undersöka grundsten av en gammal byggnad som annars skulle misstats t ex då trärötter växer och ruinar grunder.

Suvi Laaksonen


Besökare på Satahanka-läger

Lägerdag Besökare
Lördag 1.8. 3
Söndag 2.8. 14
Måndag 3.8.

36

Tisdag 4.8. 98

 


(C) Satahanka Web Team 1998 --- Last updated 05.08.98 --- satahanka98@www.partio.fi