Suomeksi
In English

Pärmsidan
Info om lägret
Historia
Anmälan
Deltagare
Programmet på läger
Lägertidningen
Produkter
Respons

Finlands Scouter

Tekniska data

01.08. 02.08. 03.08. 04.08. 05.08. 06.08. 07.08. 08.08.

 

tanaan.gif (4579 bytes)

Till sjöss!

Som sjöscoutläger på Satahanka seglas mycket. Till alla lägerdeltagares programm hör en daglång segling i en av de större fartyg som har anläggt till Åland. Segling- och navigationsutbildning är visserligen en av de högpunkter på lägret och speciellt det at man får också segla med någon annan båt än det av egen kår.

baywatch.jpg (23479 bytes) tokkis.jpg (36286 bytes) maihin.jpg (186374 bytes)

Satahanka är levande scouthistoria

Satahanka lägren är en viktig del av finska sjöscouting och deras betydelse för sjöscoutingens ökning har varit genom årtiondena märkbar. Detta är en orsak för att Scoutmuseet är här i Bomarsund. Museet ställar ut sjöscoutingens historia och vardag och förstås förbättrar sitt kollektion med denna dagens historia och äldre minnen. Museet är öppet i dag från kl. 10 till 20.

Final för den stora sportsevenemang

Satahankas sports-tävlingens final arrangerades torsdagkväll på flaggfältet. Mästarskap vunnits av Seminum-båtlag från underläger Flötjan dessutom den andra lag i finalen av grekiska scouter gav dem hård motstånd. I finaler kämpades i bl a fotbollgolf, frisbee och gemensamma skidåkning.

Traditionsbåtarna

perinne.jpg (20930 bytes)

Lägerdeltagarna på Satahanka har bekantat sig med sjöfartshistoria även i praktiken. En av lägrets många skolningspunkter heter "Traditionsbåtar". Med traditionsbåtar avses nya farkoster som byggts enligt gammal klassisk modell. Dylika fartyg på Satahanka har varit den åländska galeasen Albanus och skutan Valborg som är scoutägd (Pääkaupunkiseudun Partiolaiset) samt fisksumpen Jehu och storbåten Cajsan. Alla nämnda farkoster har i tiderna varit i bruk som handelsfartyg.

perinne2.jpg (36156 bytes)

Avslutningen

Satahanka IX lägret avslutas lördag den 8.8. Fredag kväll, är det dags för avslutning. Tillställningen börjar kl. 21.00 på lägrets nedre plan invid hamnen. Programmet är historiskt och innehåller episoder från slaget vid Bomarsund med kanonskott och anfallande farkoster.


(C) Satahanka Web Team 1998 --- Last updated 07.08.98 --- satahanka98@www.partio.fi