På svenska
In English

Etusivu
Tietoa leiristä
Historiaa
Ilmoittautuminen
Osallistujat
Leirin ohjelma
Leirilehti
Tuotteet
Palautetta

Suomen Partiolaiset

Teknistä tietoa

01.08. 02.08. 03.08. 04.08. 05.08. 06.08. 07.08. 08.08.

 

tanaan.gif (4927 bytes)

 

Partiolaiset radioaalloilla

OH0SUF

Satahanka-leirillä on toiminut koko leirin ajan partiolaisten radioamatööriasema. Satahanka, joka radioaalloilla tunnetaan paremmin OH0SUF-tunnuksella, on saanut ajalla 31.7.-4.8. yhteensä 201 yhteyttä eri puolilla maailmaa sijaitseviin partiolaisten radioasemiin. Satahanka-leirin asema operoi 14290 KHz:n ja 3680 KHz:n taajuuksilla. Yhteyksiä on saatu Suomeen ja muualle Eurooppaan, Libanoniin ja niinkin kauas kuin Australiaan ja Japaniin. Englannin Sherwood Forestissa, paikassa jonka tunnemme parhaiten Robin Hoodista, pidetään myös parhaillaan partioleiriä, jonne täältä Bomarsundista ollaan oltu yhteydessä.-Tänä iltana se tapahtuu!
-Ai mitä???
-Suuri iltanuotio, tietysti. Kello 18:30. Älkää unohtako!


Tänään tulee leirin suojelija Ragnar Erlandsson Satahanka IX -leirille . Hän on maapäivien puhemies ja on vaikuttajahahmo Ahvenamaan keskustapuolueessa. Ragnar juoksee paljon ja on ottanut osaa muun muassa hyväntekeväisyysjuoksuihin.


Bomarsundin pikku arkeologit

Bomarsundin linnoituksia ei ole paljon tutkittu, päälinnoitusta ei juuri lainkaan. Ahvenanmaan museo aloittaa suuremmat kaivaukset täällä muutaman vuoden kuluttua. Satahanka-leirin arkeologia-pisteen koulutusvastaava Marja Sipilä Maskun Hemmingin Tyttäristä kertoo kohteen olevan erittäin mielenkiintoinen. Tällä leirillä leiriläiset tekevät Jomala Jettbölen figuurin savesta. Tämänkaltaista hahmoa ei ole tavattu muilta alueilta, joten se on siksi valittu myös arkeologia-pisteen symboliksi. Muovailun jälkeen leiriläiset jaetaan ryhmiin, joissa tehdään mm. museokäynti paikalliseen museoon, tutkitaan Notvikin tornilta löytyviä kulttuurikasveja ( viljan mukana levinneitä rikkakasveja ym. ) sekä opitaan arkeologiaa Indiana Jonesin johdolla. Leiriläiset pääsevät tekemään myös hyödyllistä työtä, sillä he kaivavat esiin vanhaa rakennuksen pohjaa, joka muuten tuhoutuisi esim. puiden juurien kasvaessa ja murskatessa perustuksia.

Suvi Laaksonen


Satahangalla käyneet vierailijat

Leiripäivä Vierailijoita
Lauantai 1.8. 3
Sunnuntai 2.8. 14
Maanantai 3.8.

36

Tiistai 4.8. 98

(C) Satahanka Web Team 1998 --- Last updated 05.08.98 --- satahanka98@www.partio.fi